Arctic Bioscience starter samarbeid med hjerneforsker Ole Petter Hjelle 

20.08.2021

Ole Petter Hjelle er lege og hjerneforsker med doktorgrad i nevrobiologi. Han er spesielt opptatt av hvordan fysisk aktivitet og mat kan forbedre hjernens funksjoner og styrke hjernehelsen vår, og er forfatter av de to bestselgende bøkene «Sterk hjerne med aktiv kropp» og «Mat for hjernen». Arctic Bioscience har utviklet kosttilskuddet Romega fra silderogn, og har nå innledet et samarbeid med Ole Petter Hjelle om forskning og faglig formidling av informasjon om Romega og nytten av DHA for hjernen.   

«Spis deg hjernesterk»

 Fiskefett skiller seg fra de fleste andre typer fett ved å inneholde mye av de langkjedede omega-3- fettsyrene DHA og EPA. Både DHA og EPA er viktige for hjertet, men det er DHA som er viktigst for hjernen. Silderogn har et høyt innhold av membranbundet DHA, og Romega inneholder tre ganger mer DHA enn EPA.   

«DHA er nødvendig for å opprettholde normal hjernefunksjon hos voksne, og det er funnet en sammenheng mellom nivåer av DHA i blodet og kognisjon hos sunne voksne. Under en normal aldringsprosess blir volumet av nerveceller (grå substans) i hjernen mindre, og samtidig synker mengden av DHA i hjernecellene.» 1,2

Dr. Ole Petter Hjelle 

«Vi er svært glade for samarbeidsavtalen med dr. Hjelle. Vi er opptatt av å bygge kunnskap om våre kosttilskudd basert på anerkjente vitenskapelige metoder. Derfor trenger vi å samarbeide med forskere som kan bidra med faglig kompetanse for å gjennomføre gode studier og formidle forskningsbasert kunnskap»

Ole Arne Eiksund, daglig leder i Arctic Bioscience

Salg- og markedsansvarlig Lauren Jensen forteller at den nye Romega 60-kapsel-boksen passer for en måneds forbruk og gir tilskudd av 320 mg DHA daglig for alle som ønsker en langsiktig investering i hjernehelsen. Dette produktet skal være tilgjengelig i selskapets nettbutikk www.romega.no etter lansering.

Om  Romega og DHA: 

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon gjennom hele livet. Fostre og nyfødte har et spesielt høyt behov for DHA fordi hjernen utvikler seg raskt. Hvor mye DHA mor har i kroppen avgjør hvor mye DHA barnets hjerne får under graviditet og amming. For normal hjerneutvikling hos foster bør mor få i seg 200 mg DHA hver dag. Et daglig inntak av 250 mg DHA bidrar til å opprettholde hjernens normale funksjon. To kapsler Romega inneholder 320 mg DHA. 

Å få i seg DHA gjennom kosten bidrar til å opprettholde hjernehelsen, hele livet. Fet fisk som sild er en god kilde til DHA. Romega er et omega-3-kosttilskudd laget fra silderogn som inneholder tre ganger mer DHA enn EPA. DHA i Romega er bundet til fosfolipider, slik det også er i kroppens cellemembraner.   

Om Arctic Bioscience:

Arctic Bioscience er et bioteknologiselskap som utvikler og kommersialiserer kosttilskudd basert på silderogn. Ekstrakt av silderogn inneholder lipider som er viktige byggesteiner i cellemembraner og bidrar til normal funksjon av hjerne, hjerte og syn. Kosttilskudd fra Arctic Bioscience selges globalt som bulk-ingrediens til andre selskaper i bransjen samt som ferdigvare under merkevarenavnet Romega.

Selskapets strategi er å dreie salget fra bulk til ferdigvare og geografisk fokus er USA og Kina. Selskapet har startet utvikling av HRO350 – en legemiddelkandidat som også produseres med silderogn som råvare. HRO350 utvikles for behandling av mild til moderat psoriasis. Dette er en stor pasientgruppe som trenger nye, effektive legemidler med gunstig sikkerhetsprofil. Arctic Bioscience har svært kompetente medarbeidere med lang erfaring fra utvikling av marine oljer og erfaring fra legemiddelindustri.  

Kilder til sitat Ole Petter Hjelle: 

  1. Weiser MJ, Butt CM, Mohajeri MH. Docosahexaenoic Acid and Cognition throughout the Lifespan. Nutrients. 2016 Feb 17;8(2):99. doi: 10.3390/nu8020099. PMID: 26901223; PMCID: PMC4772061. 
  1. 2. Terribilli D, Schaufelberger MS, Duran FL, Zanetti MV, Curiati PK, Menezes PR, Scazufca M, Amaro E Jr, Leite CC, Busatto GF. Age-related gray matter volume changes in the brain during non-elderly adulthood. Neurobiol Aging. 2011 Feb;32(2):354-68. doi: 10.1016/j.neurobiolaging.2009.02.008. Epub 2009 Mar 12. PMID: 19282066; PMCID: PMC3004040. 

Kontaktpersoner: 

Ole Arne Eiksund, CEO tlf. +47 908 43 944 

olearne@arctic-bioscience.com

Ole Petter Hjelle, tlf. +47 922 04 598 

Ole.hjelle@usn.no

Lauren Jensen, SVP Sales & Marketing 

tlf. +47 902 982 43 

Lauren@arctic-bioscience.com